Вища школа прийняла перші іспити на рівень володіння державною мовою

Повернутися
12.09 2023

12 вересня 2023 року у Центрі оцінювання кандидатів на зайняття посад державної служби Вищої школи відбулись перші іспити на рівень володіння державною мовою.

Іспит складали 12 осіб, які зареєструвались за покликанням
https://exam.mova.gov.ua/

Перед початком тестування з вітальними словами до присутніх звернулись Голова НАДС Наталія Алюшина та Голова Національної комісії зі стандартів державної мови (НКСДМ) Володимир Мозгунов.

Нагадаємо, що на базі Вищої школи іспит буде проводитися щотижня у вівторок та четвер для двох груп по 10 осіб з 10.00-11.00 год. та з 12.00 -13.00 год. Із порядком реєстрації, процедурою проведення іспиту, зразками завдань та іншою інформацією, що стосується отримання державного сертифіката про рівень володіння державною мовою можна ознайомитися на офіційному сайті Національної комісії зі стандартів державної мови https://mova.gov.ua/

Довідково:

Національна комісія зі стандартів державної мови ухвалила рішення від 11 серпня 2023 року № 293 «Про призначення спеціально уповноваженої установи (організації), яка проводить іспити на рівень володіння державною мовою», відповідно до якого Вищу школу публічного управління призначено спеціально уповноваженою установою (організацією), яка проводить іспити на рівень володіння державною мовою. Посадовці з усієї України матимуть змогу скласти іспит на визначення рівня володіння державною мовою. Заклад має всі необхідні складові відповідно до норм Нацкомісії.

новини\анонси